El ple del Consell de la Diplomàcia Pública, més conegut per Diplocat, ha nomenat nova secretària general Laura Foraster. En la segona reunió de l’ens, el Diplocat ha decidit de posar al capdavant de l’òrgan la que n’havia estat directora executiva d’ençà del 2012. Foraster substitueix Albert Royo, que no va voler repetir en el càrrec quan aquest juliol es va reactivar el consorci, que havia estat sotmès a un procés de liquidació sota l’aplicació del 155.

Tal com diu el govern, el Diplocat pretén ‘explicar Catalunya al món i incidir en l’opinió pública internacional per tal de millorar la imatge i el prestigi del país a l’exterior’.

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF i amb un màster en Estudis Europeus per la Universitat Catòlica de Lovaina, Foraster va ser cap de gabinet del conseller de Comerç, Turisme i Consum (2003-2006) i d’Innovació, Universitats i Empresa (2006- 2010) abans d’entrar a treballar al Diplocat el 2012. Prèviament, havia exercit tasques en institucions europees, com ara el Consell de les Regions i el Parlament Europeu.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb