L’Audiència espanyola ha donat deu dies José Miguel Arenas Beltrán –conegut com a ‘Valtonyc’- perquè ingressi a la presó després que el Tribunal Constitucional  espanyol rebutgés el recurs d’empara que va presentar l’artista. Valtonyc va ser condemnat a 3 anys i 6 mesos per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals. Una sentència que va ratificar al febrer el Suprem espanyol, que va fer que el raper acudís al TC per evitar que s’executés la sentència i hagués d’entrar a la presó. L’alt tribunal, però, va considerar que ‘no estava justificada la seva transcendència constitucional’. Valtonyc ja va anunciar que no entraria a cap centre penitenciari ‘pel seu propi peu’. Segons fonts judicials, el raper podrà entrar a qualsevol presó.

L’entorn de Valtonyc va denunciar fa uns dies que el raper serà el primer músic a l’estat espanyol que entri a la presó únicament per les seves lletres i recorden que el 17 de juny a Mallorca hi haurà un concert solidari amb més de 40 grups.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]