Immediatament després de l’anunci de Mariano Rajoy de les mesures per a desplegar la intervenció total de les institucions d’autogovern de Catalunya, la notícia s’ha convertit en portada a tots els principals mitjans de comunicació del món. Vegeu-ne una mostra:

The New York Times: Espanya destituirà el president català

‘La decisió ha estat un intent inesperadament contundent d’aturar un moviment que fa anys que dura per a la secessió de Catalunya.’ Afegeix: ‘No queda clar com es farien aquestes eleccions, o si canviarien significativament el panorama polític de Catalunya, i molt menys resoldran el conflicte territorial. De fet, les mesures anunciades per Rajoy corren el risc seriós d’inflamar encara més una atmosfera ja molt volàtil a Catalunya, on desenes de milers de persones van desafiar la policia espanyola armada amb porres per a votar per la independència en el referèndum del primer d’octubre’.

BBC: Espanya pressiona per fer fora els dirigents catalans

La cadena britànica destaca les mesures anunciades per Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155 i la reacció de protesta en la manifestació de Barcelona. A més, es planteja si l’anunci de Rajoy és una solució o una provocació.

Financial Times: ‘El president espanyol vol fer fora el govern català’

El prestigiós diari financer destaca que la decisió de Rajoy és ‘una mesura extrema per esclafar el moviment independentista’. I observa que ‘encendrà una oposició entre els partidaris de la independència i catalans moderats que ho veuran com un atac contra la seva autonomia, inflamant la tensió en els carrers de Catalunya’.

Heus ací altres titulars en la premsa internacional:

The Guardian: El govern espanyol imposa el control directe a Catalunya

CNN: Rajoy demana la destitució dels líders catalans i noves eleccions

Le Monde: Madrid engega el procés de suspensió de l’autonomia de Catalunya

Al-Jazira: Espanya suspendrà els dirigents catalans i crida a eleccions

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]