L’Associació de Diplomàtics espanyols (ADE), que representa més del 65% de la carrera diplomàtica de l’estat, ha expressat la seva ‘disconformitat’ amb el nomenament d’Àngel Ros com a ambaixador a Andorra; a més de queixar-se del de Juan Andrés Perelló com a representant permanent a la UNESCO i del de Manuel Escudero com a representant a l’OCDE.

L’ADE recorda que Ros i Perelló són, fins i tot, membres de l’executiva federal del PSOE. Per això, diu que desitja que aquests nomenaments ‘siguin veritablement casos aïllats’. En un comunicat publicat a Twitter, l’ADE defensa que, indiferentment del partit que governi, els nomenaments ‘no es poden convertir en una arbitrarietat’.

En aquest sentit, l’associació destaca la preparació i professionalitat dels seus membres, i refusa els criteris de selecció ‘partidistes’ que acaben convertint les ambaixades en ‘sortides institucionals’ per a càrrecs a qui es vol premiar. ‘Ser ambaixador d’Espanya no s’improvisa ni s’aprèn en pocs anys’, reblen.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb