L’Associació Antisida Lleida ha realitzat 350 noves proves ràpides de VIH i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) entre els mesos de gener i octubre d’aquest 2015. Del total de proves dutes a terme, 3 han donat un resultat positiu en VIH i 9 en sífilis. El president de l’entitat, Joan Fibla, ha explicat que els nous casos positius de VIH detectats corresponen a persones heterosexuals amb una mitjana d’edat de 30 anys. Per això, “cal fer un èmfasi especial en el col·lectiu jove i promoure actituds positives en l’àmbit del sexe”, ha defensat el president de l’Associació Antisida Lleida.

Fibla també ha destacat que “a nivell de Catalunya hi ha una incidència important de noves infeccions en el col·lectiu d’homes que tenen sexe amb homes”. En aquest sentit, l’Associació Antisida de Lleida compta amb un programa específic dirigit a aquest col·lectiu.El president de l’entitat ha informat sobre la importància de recordar que actualment a Catalunya s’estima que al voltant de 30.000 persones estan infectades per VIH, tot i que moltes d’aquestes persones ho desconeixen. “Són persones que no coneixen la seva condició de seropositius i estan malmetent la seva salut i per altra banda, sense ser conscients, estan actuant com a disseminadors de la infecció”, ha exposat Fibla. També ha recordat que “cada cop estem més a prop de trobar la vacuna”.L’associació ha donat a conèixer aquestes dades amb motiu del Dia de la Prova, que se celebra el 20 d’octubre per fomentar i promoure la informació necessària per la realització de la detecció precoç de la infecció pel VIH. L’entitat ha instal·lat estands informatius en diferents punts de la ciutat de Lleida i, durant la jornada, també ha obert la seva seu de forma continuada sense cita prèvia de les 11 a les 18 hores, per a la realització immediata de la prova ràpida del VIH.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb