La ministra espanyola d’Educació, Isabel Celaá, ha anunciat durant la seva compareixença al Congrés espanyol que l’assignatura de Religió deixarà de ser computable a efectes acadèmics i no tindrà, tampoc, cap assignatura ‘mirall’ com en els últims anys, una mesura que anirà acompanyada de la creació d’una nova assignatura de ‘valors cívics i ètics’ centrada en el tractament i anàlisi dels Drets Humans i de les virtuts cívico-democràtiques tal i com estableix la ‘Declaració de París’ .

Segons Celaá, el govern espanyol considera que l’assignatura no s’ajusta a l’aconfessionalitat de l’estat espanyol, i per contra, la de valors cívics fomentarà ‘els valors comuns de la llibertat, de la ciutadania, la tolerància i la no discriminació com a pilars fonamentals de la democràcia’. Un canvi que segons la ministra espanyola ‘no ha de ser objecte de polèmica a aquestes alçades’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb