L’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat un augment de la repressió de la delegació del govern espanyol a les Illes contra els moviments socials. L’entitat critica la ‘progressiva generalització’ de l’aplicació de la ‘llei mordassa’ per a criminalitzar la dissidència que pretén reclamar més llibertats, oposar-se als desnonaments i aconseguir la llibertat dels presos polítics.

L’ASM explica que la policia espanyola ha denunciat i ha obert un expedient sancionador contra la concentració del 9 de novembre a la plaça de Cort de Palma en què es demanava la llibertat i l’autodeterminació dels Països Catalans. L’entitat recorda que des de fa 126 setmanes el col·lectiu ‘Música per la Llibertat’ es concentra cada dijous a la plaça, prèvia comunicació a la delegació del govern espanyol dins del termini i forma.

Tot i que no va haver-hi cap incidència, la policia espanyola ha proposat una multa de 200 euros per a Manel V. Domenech, membre del Secretariat de la ASM. Tanmateix, l’entitat fa una crida a ‘no defallir i a perseverar en la lluita per drets individuals i col·lectius, per la llibertat i per l’autodeterminació’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb