La gala de lliurament dels premis Ciutat de Palma va omplir anit el teatre Principal. A ritme de cabaret, el dramaturg Bernat Molina va conduir una gala que va recuperar les categories d’arquitectura i d’audiovisuals. No hi van faltar les autoritats del govern, encapçalades per la presidenta Francina Armengol, del consell, presidits per Miquel Ensenyat i pel consistori de l’Ajuntament de Palma al complet.

Guillem Aloy Bilboni va ser el primer premiat de la nit per Atles d’arquitectura teatral a Palma. Ciutat, arquitectura i espai escènic, una anàlisi que relaciona l’arquitectura dels espais escènics, la trama urbana i la memòria de la ciutat.

Tot seguit, el cordovès Andrés G. Leiva va recollir el premi de còmic per Uno de esos días. Diego Ingold, Joan Fullana i Juan Tomás Martínez es van endur el premi de teatre per l’obra Comviure. En recollir el guardó, Joan Fullana va animar la primera fila del pati de butaques, on seien les autoritats, a veure la peça que es tornarà a representar al mes de maig.

En arts visuals la premiada va ser Bel Fullana per Marquinha i el premi Bonet de Sant Pere de música va recaure a Joana Gomila per l’àlbum Folk Souvenir, editat per Bubota Discos. Gomila no va poder ser al teatre, però va enviar un missatge al públic.

Miguel Eek, director del documentari sobre l’assassinat de Josep Ferragut Vida i mort d’un arquitecte, es va endur el premi d’audiovisuals i el premi Guillem Sagrera d’Arquitectura el van guanyar els arquitectes Francisco Pizà (traspassat el 2016), Mº José Duch Navarro, Eva Prats Güerre i Ricardo Flores per la Rehabilitació Integral del Casal Balaguer.

El premi Llorenç Villalonga de novel·la va ser per a Francesc Puigpelat per L’amant de Rebis i el premi Joan Alcover de poesia el va guanyar Carles M. Sanuy pels textos de L’ordre de les coses, tots dos autors de Balaguer. Sanuy va dedicar el guardó als ‘represaliats polítics de Catalunya’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]