Palmira Jaquetti Isant (Barcelona, 1895 – Els Monjos, 1963), escriptora i recol·lectora de cançons per al ‘Cançoner Popular de Catalunya’, va recórrer la geografia catalana durant els anys 1920 en recerca de melodies i lletres tradicionals, i va alternar la vessant folklòrica amb la labor educativa i poètica, una tasca que la Generalitat vol reconèixer en l’Any Palmira Jaquetti en el 125è aniversari del seu naixement.

El departament de Cultura ha impulsat una programació per donar a conèixer la seva tasca cultural amb una proposta interessant: recórrer una vintena de comarques com el Ripollès, la Vall d’Aran, l’Alt Urgell o el Baix Camp, on l’escriptora va dur a terme el seu treball de camp. El patrimoni musical que va rescatar de l’oblit es conserva a l’Abadia de Montserrat.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb