‘Guinovart. Referents vitals’ és el títol de la nova exposició temporal del Museu d’Art de Girona. S’emmarca en l’any Guinovart, que commemora el desè aniversari de la mort del pintor. És per això que conté obres d’artistes i moviments plàstics en què es va inspirar. La mostra es podrà visitar fins el 30 de setembre. Josep Guinovart (1927-2007) és un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX.

La mostra, comissariada per Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Espai Guinovart i filla de l’artista, aprofundeix els referents que van esdevenir vitals en l’obra de l’artista. En total, hi ha 31 peces seves, elaborades entre la dècada del 1940 i els darrers anys del 2000, que mantenen un diàleg visual i conceptual amb algunes peces dels seus referents més directes, com ara Picasso i Dalí.

L’exposició presenta un itinerari singular per l’àmplia trajectòria de Guinovart amb peces de Muxart, Tàpies, Aleu, Mercader, Cuixart, Tharrats, Nonell, Mir, Gimeno, Palència, Dalí, Picasso i Miró, que acompanyen les obres, pintures i escultures de Guinovart, a més de documentació diversa com ara retalls de premsa, publicacions o fotografies.

A l’exposició, hi és present el Guinovart del començament i el de les últimes etapes: el realista, l’expressionista, el matèric i l’abstracte. Però sobretot evidencia la recerca inacabable i l’experimentació constants amb tècniques, suports i materials. La mostra es clou amb la projecció de la cantata homenatge que li va dedicar Carles Santos, ‘Gui-no-vart’ (2007), interpretada per la Coral d’Avui. Una picada d’ullet als artistes que han trobat en Guinovart un referent.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]