El previsible anunci, dimarts que ve, de la candidatura de Manuel Valls a la batllia de Barcelona ha disparat a França les peticions de dimissió, perquè encara hi és diputat. La diputada socialista Cécile Untermaier li ha recordat que ‘seria més correcte per als electors que dimitís abans de presentar la candidatura’.

Entre les files socialistes ja s’hi havia pronunciat la presidenta del grup parlamentari, Valérie Rabaut, que diumenge va advertir que no es podia ‘ser elegit a la República francesa i fer campanya electoral a la batllia de Barcelona’. En un to semblant s’ha manifestat la diputada Marie Lebec, del partit d’Emmanuel Macron, Les Republicains, on Valls va entrar el juny del 2017 després d’haver abandonat els socialistes.

‘Sap que ha de dimitir, jo en vaig parlar amb ell i em va dir que no se n’anava a Barcelona per perdre’, ha dit Lebec, que s’ha mostrat convençuda que finalment serà el cas. També n’ha demanat la dimissió el diputat Alexis Corbière, de La França Insubmisa (LFI), que la considera ‘imprescindible democràticament’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb