ACN Barcelona.-L’antropòloga Josefina Roma ha rebut aquest dissabte el premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional 2018. D’aquesta manera, l’ACJA ha volgut reconèixer la tasca de Roma en l’àmbit de l’antropologia, especialment en la cultura popular i la seva bona sintonia amb el món de l’associacionisme cultural català. Segons un comunicat de l’associació, a l’hora d’atorgar el premi s’ha tingut en compte la seva tasca acadèmica, investigadora i divulgadora. L’acte, que s’ha celebrat al Palau de la Virreina, ha començat amb una felicitació per vídeo de l’exconseller de cultura Lluís Puig, que ha transmès a la premiada unes paraules de reconeixement a la seva tasca.

Roma ha pres la paraula per agrair a l’associació el guardó i ha fet un repàs de la seva estreta relació amb Joan Amades, des que va fullejar un exemplar del Folklore de Catalunya, del seu pare, fins a conèixer més l’Amades en la seva vessant com a persona, així com la seva cunyada Consol Mallofré. El director de cultura de proximitat de l’ICUB, Carles Sala, ha expressat la importància de la trajectòria de Roma dins el món acadèmic i l’associacionisme i la cultura popular. També el vicerector de doctorat i promoció de la recerca de la Universitat de Barcelona, Dr. Xavier Roigé, ha destacat de Roma, més enllà de les seves aportacions, la seva “excel·lència com a persona” i el fet de ser recordada constantment pels alumnes de la universitat. Gustau Molas, president de l’ACJA, ha valorat la constància de Roma en els seus estudis i recerques al voltant de l’antropologia i la cultura popular i la data assenyalada en què es lliura el Premi, els Tres Tombs.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb