Antonio Baños, ex-cap de llista de la CUP, no podrà optar a ser membre del secretariat de l’ANC ni a presidir l’entitat, perquè la comissió electoral de l’ANC l’ha exclòs de la llista de candidats feta pública avui. Segons que ha pogut saber VilaWeb, el n’han deixat fora per haver anat a una tertúlia del programa ‘El món a RAC1’. Ara Baños estudia si recorre o no contra la decisió, tenint en compte que considera que les tertúlies formen part de la seva feina. Aquesta és la intervenció que ha motivat l’exclusió:

L’entitat no ha concretat per quin motiu l’havia exclòs, però sí que ha donat uns motius generals per a justificar l’exclusió de Baños i més pre-candidats, com ara Pere Camps, Jordi Alemany, Elisenda Romeu i Francesc Esteve: ‘Els motius d’exclusió més habituals han estat la falta d’aval territorial formalitzat (requisit per a presentar candidatura), amagar informació rellevant sobre les afinitats polítiques (motiu d’exclusió) i fer campanya fora dels actes programats (incomplint la restricció expressa del reglament electoral, que havia estat comunicada a tots els candidats)’, ha explicat l’ANC en un comunicat.

Pel que fa a aquesta última restricció, l’ANC ha afegit: ‘Hi ha hagut candidats que han hagut d’anul·lar entrevistes, presentacions, participació en actes i tertúlies per respectar la restricció.’ L’objectiu d’aquesta norma és protegir el dret ‘de qualsevol membre actiu de l’Assemblea d’arribar al Secretariat Nacional procurant la igualtat de condicions amb altres candidats que són més coneguts dels socis pel seu accés habitual als mitjans de comunicació’.

Baños era un de les cares més conegudes en aquest procés electoral intern de l’ANC, i un dels qui havia sonat amb més força per a ser el pròxim president de l’entitat. Ací explicava les seves idees per a renovar l’ANC:

Entre més noms coneguts, hi ha també el d’Elisenda Paluzie, ex-degana de la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona; Joan Canadell, cofundador del Cercle Català de Negocis; Albert Donaire, coordinador de la sectorial de Mossos per la Independència; Saoka Kingolo, president de l’Espai Àfrica-Catalunya i cofundador de SOS Racisme; l’historiador Pep Cruanyes, un dels impulsors de la recuperació dels papers espoliats a Salamanca; Manel Pardo, vice-president de la Plataforma pro-Seleccions Esportives Catalanes; i el sindicalista Marc Sallas.

A més, hi ha tres candidats que han manifestat públicament la intenció de presidir l’organització: David Minoves, president del Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); David Fernàndez i Aguilera, vice-president del Cercle Català de Negocis; i Adrià Alsina, actual cap de premsa de l’ANC.

Podeu consultar la llista completa dels candidats ací.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb