La junta electoral de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit d’ajornar fins a les dues del migdia la votació electrònica després de l’exclusió d’alguns candidats, com ara Antonio Baños, que va desfermar una polèmica entre els membres de l’entitat i en l’acte de presentació de tots candidats ahir al vespre. Durant aquestes hores, els exclosos podran presentar les al·legacions que creguin oportunes. El vice-president de l’ANC, Agustí Acoberro, ha dit: ‘Si el company Antonio Baños no por ser candidat al secretariat nacional de l’ANC és que fem alguna cosa molt malament.’ i encara ha afegit: ‘La República Catalana que construïm només pot ser democràtica.’ Baños va ser apartat del procés electoral per haver participat en una tertúlia de RAC-1 durant el període electoral.

Alcoberro responia així un piulet de Quim Torra, diputat de Junts per Catalunya i ex-dirigent d’Òmnium, en què assenyalava: ‘Seria un formidable exercici de radicalitat democràtica si la resta de candidats demanessin la seva readmissió.’

En l’acte de presentació dels candidats del secretariat nacional ahir al vespre es van aixecar algunes veus crítiques com les del candidat David Minoves, president del CIEMEN, que va considerar un ‘error’ que Baños no hi fos i va lamentar la ‘indefensió’ tant d’ell com dels altres exclosos. A l’altre plat de la balança, el candidat Adrià Alsina, cap de premsa de l’entitat, va recordar que havien estat exclosos per motius especificats en el reglament.

Entre els motius d’exclusió, la junta electoral subratlla que genèricament els més habituals han estat la falta d’aval territorial formalitzat, ‘amagar informació rellevant sobre les afinitats polítiques’ i ‘fer campanya fora dels actes programats’.

Els candidats exclosos són Alexis Azuaje, Antonio Baños, Pere Camps, Xavier Ludevid i Elisenda Romeu, com a candidats a representació nacional; i Jordi Alemany, Adrià Aragonès, Miquel Àngel Audí, Neus Cerdà, Marcel·lí Corominas, Francesc Esteve, Gràcia Ferrer, Joan Folch, Joan Martínez, Sergi Masip, Eva Riera, Mateu Rodes i Tomàs Sayes com a candidats de representació territorial.

Més informació: ‘Quina vergonya!’: la xarxa exigeix explicacions a l’ANC pel vet a Baños

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]