ACN Barcelona.-L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha alertat que a Catalunya hi ha 741 famílies en situació de risc. Aquesta plataforma, els Bombers i diverses entitats veïnals han denunciat aquest dimecres “la inacció” de la Generalitat davant la detecció de casos greus de pobresa energètica. Coincidint amb la setmana de lluita contra aquest tipus de pobresa, una cinquantena de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir al Govern que actuï en situacions de risc. També han denunciat que dos incendis del gener a Badalona -amb tres víctimes mortals- i a Manresa tenen una relació directa amb situacions de pobresa energètica.

Maria Campuzano, portaveu de l’APE, Diego Cabello, portaveu del col·lectiu de Bombers, i representants d’agrupacions veïnals d’arreu del territori, han posat de manifest “la inacció” de la Generalitat davant la proposta d’un protocol contra la pobresa energètica que van presentar el 2017. “Demanem a la Generalitat que posi en marxa un protocol de detecció de casos de pobresa energètica a través de la intervenció de Bombers”, ha reclamat Campuzano. Els diferents col·lectius asseguren que, malgrat una reunió amb el Departament d’Interior el 31 de gener passat, no tenen indicis que s’hagi activat la proposta que li van presentar ara fa dos anys. Segons diuen, la raó de la demora podria estar en desavinences entre Interior i el Departament d’Afers Socials sobre qui l’ha de tirar endavant, però en vista als incendis recents amb víctimes en contextos de risc d’exclusió, insisteixen que s’hi ha de fer front de manera immediata perquè “la pobresa energètica mata”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb