La batllessa de Berga, Montse Venturós (CUP), ha comparegut avui al Penal 2 de Manresa acusada d’un presumpte delicte de desobediència per no haver despenjat l’estelada del balcó de l’ajuntament. Venturós ha denunciat que és víctima d’un ‘judici polític i no jurídic’. Segons ella, ‘és un judici amb un culpable ja d’entrada que posa en entredit aquesta falsa neutralitat a la qual tant apel·la el ministeri fiscal’.

També ha denunciat la complicitat entre l’estat espanyol i els ‘grupuscles de la ultradreta’, car va ser Societat Civil Catalana qui li va interposar la denúncia. La batllessa ha respost tant a les preguntes del ministeri fiscal com les de la defensa i ha insistit en el fet que va ser per a respondre ‘al mandat del poble’ que no en va retirar la bandera. A les conclusions, Venturós ha volgut recordar els polítics que són a la presó i la jutgessa li ha demanat que ‘mantingui la calma’ i ‘se centri en el procediment’. El judici serà vist per a sentència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]