ACN Barcelona.-La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció ha aprovat aquest dimecres adjudicar el contracte de telecomunicacions a Vodafone i Telefónica seguint una sèrie de criteris socials, laborals i ambientals. Entre les clàusules per obtenir el servei figura l’obligació de l’empresa adjudicatària d’aplicar el conveni que li correspongui i a garantir el compliment de condicions laborals dels seus treballadors i de les empreses subcontractades. Dels cinc lots, Vodafone es queda tres (incloent ara la telefonia fixa) i Telefónica dos, quan abans era aquesta última companyia la majoritària. Han votat a favor els dos grups del govern i CiU, mentre que ERC i CUP ho han rebutjat i PPC i Ciutadans s’hi han abstingut.

Així, Vodafone es queda els serveis i sistemes de telefonia fixa, els serveis de comunicacions de veus i dades mòbils i el de numeració especial. Telefónica s’ocuparà de l’accés a l’Internet centralitzat i al distribuït. Entre les millores del contracte, s’incorpora el WIFI als autobusos de la xarxa pública. L’adjudicació s’ha fet per un import anual de 2.853.845 euros l’any (5.707.689 per a un període de dos anys), el que suposa un estalvi de gairebé el 30% en la factura.En roda de premsa, l’alcaldessa, Ada Colau, ha remarcat que el compromís del seu partit era millorar les clàusules de tota la contractació pública, i ha subratllat que ara s’apliquen molts aspectes que mai s’havien plantejat en cap contracte, com respectar les condicions laborals dels treballadors directes i indirectes o utilitzar tecnologia respectuosa amb els drets humans. En base a aquestes clàusules, ha continuat, una comissió ha adjudicat els cinc lots amb criteris tècnics. “El canvi al qual ens vam comprometre s’ha produït”, ha defensat Colau.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]