ACN Barcelona.-La comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció ha aprovat aquest dimecres adjudicar el contracte de telecomunicacions a Vodafone i Telefónica seguint una sèrie de criteris socials, laborals i ambientals. Entre les clàusules per obtenir el servei figura l’obligació de l’empresa adjudicatària d’aplicar el conveni que li correspongui i a garantir el compliment de condicions laborals dels seus treballadors i de les empreses subcontractades. Dels cinc lots, Vodafone es queda tres (incloent ara la telefonia fixa) i Telefónica dos, quan abans era aquesta última companyia la majoritària. Han votat a favor els dos grups del govern i CiU, mentre que ERC i CUP ho han rebutjat i PPC i Ciutadans s’hi han abstingut.

Així, Vodafone es queda els serveis i sistemes de telefonia fixa, els serveis de comunicacions de veus i dades mòbils i el de numeració especial. Telefónica s’ocuparà de l’accés a l’Internet centralitzat i al distribuït. Entre les millores del contracte, s’incorpora el WIFI als autobusos de la xarxa pública. L’adjudicació s’ha fet per un import anual de 2.853.845 euros l’any (5.707.689 per a un període de dos anys), el que suposa un estalvi de gairebé el 30% en la factura.En roda de premsa, l’alcaldessa, Ada Colau, ha remarcat que el compromís del seu partit era millorar les clàusules de tota la contractació pública, i ha subratllat que ara s’apliquen molts aspectes que mai s’havien plantejat en cap contracte, com respectar les condicions laborals dels treballadors directes i indirectes o utilitzar tecnologia respectuosa amb els drets humans. En base a aquestes clàusules, ha continuat, una comissió ha adjudicat els cinc lots amb criteris tècnics. “El canvi al qual ens vam comprometre s’ha produït”, ha defensat Colau.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb