ACN Barcelona.-La periodista Laia Servera assumirà a partir de dilluns que ve la presentació de l’Info K’, que començarà a les set del vespre i avança així mitja hora el seu horari d’emissió. Servera havia estat fins ara l’editora i des del seu inici ha estat vinculada a l’informatiu. Segons ha informat Televisió de Catalunya, també s’ha renovat la imatge gràfica i el plató. A més d’un nou logotip i d’una nova careta, el programa estrena nous recursos gràfics i actualitza aspectes com, per exemple, els mapes del temps i la sintonia. El plató disposarà d’un espai per a entrevistes i una finestra gegant a l’exterior, que permetrà veure el temps que fa mentre dura el programa o les connexions amb l’exterior, i d’una bola del món gegant.

Pel que fa a les aplicacions tècniques, es farà servir la realitat augmentada, que ajudarà a fer les explicacions més pedagògiques. A més, la presentadora portarà a la mà una tauleta que li permetrà fer girar el plató per tal de canviar d’escenari.D’altra banda, el microespai ‘Info eKonomia’ es continuarà emetent cada dimarts després de l’espai habitual de l’’Info K’. Aquest diccionari del món financer repassa diferents conceptes relacionats amb l’àmbit econòmic, però d’una manera fàcil d’entendre per als més petits.L’’Info K’ va començar la seva emissió el 23 d’abril del 2001 i, des d’aleshores, ha explicat als més petits els esdeveniments més rellevants de l’actualitat, com els atemptats de l’11 de setembre, de l’11 de març o els més recents de París, la crisi dels refugiats, la guerra de Síria, la crisi econòmica, l’accident aeri de Germanwings o les diferents cites electorals. Totes aquestes informacions s’han combinat també amb el dia a dia de les escoles i instituts.Al llarg de la seva història, l’’Info K’ ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi Unicef per la defensa dels drets dels nens, el Premi Atlas per la millor iniciativa en educació ambiental, el Premi de periodisme esportiu per la difusió de l’esport femení o el Premi de l’Associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya. També ha estat dues vegades finalista als Premis Zapping com a millor programa informatiu.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb