Featured Video Play Icon

La decisió dels comuns de no fer cap crida a participar en el referèndum de l’1 d’octubre ha encès els ànims dels sobiranisme, que lamenten que la coalició encapçalada per Xavier Domènech i Ada Colau no hi faci pinya, tot i que, mesos enrere, havien demanat la desobediència per a poder exercir el dret de decidir. Una mostra d’aquesta tensió s’ha sentit avui al matí a RAC-1, en l’entrevista a Domènech, i concretament en el moment de la intervenció de la periodista Pilar Rahola, que acusat els comuns de ‘reinventar la puta i la Ramoneta’ i de ‘fer de trilers’.

Rahola: Jo em pensava que érem amb en Xavier Domènech i m’ha semblat que era amb en Duran i Lleida. Han reinventat una cosa que havíem superat a Catalunya que era la ‘puta i la Ramoneta’. Van néixer amb pancartes del 15-M assegurant-nos que eren la nova esquerra i que canviarien al món; apel·làveu a la desobediència i us han fet obedients. Sou la crossa més sòlida que té el sistema perquè res no canviï. El que feu amb el referèndum és una vergonya; si el referèndum es fa a Grècia, correm-hi! Quan ho vol el poble de Catalunya, ens ho hem de mirar. La puta i la Ramoneta de les esquerres. Vostès ens enganyen, han fet de trilers.

Domènech: No hem estat nosaltres que vam dir que el 27-S era un plebiscit i que es decidia la independència; els que després del plebiscit van dir que al cap de divuit mesos Catalunya seria independent no vam ser nosaltres; els que després ens diuen que es podrà fer un referèndum tranquil i sense problemes i que tot està solucionat perquè hi ha una llei que ho soluciona, no som nosaltres.  […] Aquest país probablement vol decidir però anem de full de ruta en full de ruta des de no se sap quan. El PP és un dels grans problemes que té; però ara semblarà que el problema és una part del país, de manera que es farà un mal favor al país. Perquè si aboques el problema a una part del país que té dubtes raonables sobre el que es fa perquè considera que no respon al que deia el Pacte Nacional pel Referèndum, no fem un favor al país.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb