ACN Barcelona.-El director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i el director general de la Fundació ONCE, José Luis Martínez Donoso, han signat un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de realitzar iniciatives i activitats conjuntes per promoure el turisme accessible a Catalunya, segons ha informat aquest dimecres el Departament d’Empresa i Coneixement. Fruit d’aquest acord, que es mantindrà vigent fins al 31 de desembre de 2019, l’ACT facilitarà a la Fundació ONCE informació i continguts sobre el turisme accessible perquè pugui fer-ne difusió i la fundació promourà l’oferta de turisme accessible catalana a través dels seus canals, participarà en presentacions conjuntes amb l’ACT, i facilitarà un acord amb el Grup Hotels Ilunion.

El turisme accessible és una de les línies estratègiques de treball de l’Agència Catalana de Turisme, organisme del Departament d’Empresa i Coneixement. L’ACT porta des del 2007 treballant per tal d’adequar una gran part de l’oferta turística catalana a les necessitats d’aquest segment, segons ha apuntat el Departament. En aquest sentit, el director de l’Agència Catalana de Turisme ha assenyalat que l’aposta de Catalunya pel Turisme Accessible “està donant els seus fruits” i actualment, ha dit, el nombre de recursos, equipaments i serveis turístics que participen en el programa és de 1.230, un 49,3% més de quan vam iniciar el projecte, i el nombre de destinacions accessibles ha augmentat de 16 a 26. A aquests recursos citats per Espasa cal afegir el ‘Camí de Sant Jaume Per a Tothom’, un projecte referent a nivell internacional en la implementació de solucions per facilitar l’accessibilitat a persones amb discapacitat sensorial (sords i cecs) en aquest tipus de recorreguts o rutes culturals. Per la seva banda, el director general de la Fundació ONCE ha remarcat que el desenvolupament d’un turisme inclusiu suposa “una gran oportunitat” de negoci en un món cada vegada més global. “Una oferta turística que, en tota la seva cadena de valor, atengui les necessitats de les persones amb discapacitat i gent gran, que aposti per aquest nínxol de mercat, tindrà un gran avantatge competitiu en el sector”, ha assegurat Martínez. Fruit d’aquest acord, l’ACT facilitarà a la Fundació ONCE tot tipus d’informació i continguts sobre el turisme accessible a Catalunya perquè en pugui fer difusió, alhora que facilitarà la seva participació en els viatges de premsa especialitzats en aquest segment. Per la seva banda, la Fundació promourà l’oferta de turisme accessible catalana a través dels seus canals, participarà en presentacions conjuntes amb l’ACT, i facilitarà un acord amb el Grup Hotels Ilunion. L’Agència Catalana de Turisme i la Fundació ONCE formen part de la Xarxa Europea de Turisme Accessible (European Network of Accesible Tourism –ENAT-), entitat de referència a nivell europeu en aquesta matèria. El Departament recorda que Catalunya va rebre el passat mes de gener a Fitur un dels guardons dels I Premis de Turisme Responsable organitzats per la Fundación InterMundial en col·laboració amb Fitur i l’Instituto Tecnológico Hotelero. El jurat va atorgar la menció especial a Catalunya en la categoria de Destinacions per la seva iniciativa ‘Turisme accessible, turisme per a tothom’. 56 candidatures de 13 països diferents optaven a aquests primers Premis de Turisme Responsable que tenen com a objectiu reconèixer la implicació d’empreses i entitats turístiques que treballen pel desenvolupament i activació d’un turisme que promogui unes pràctiques responsables amb el medi ambient, l’economia i la societat local.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb