L’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, creu que si acaba viatjant dilluns a Copenhaguen per fer una conferència, correrà el risc de ser detingut. En una entrevista a RAC1, ha dit que el Tribunal Suprem podria activar una euroordre, tot i que, al seu parer, no es donen ‘els requisits més visibles perquè es pugui parlar de rebel·lió’ segons el codi penal danès. ‘L’estat espanyol té l’euroordre preparadíssima. Si això passa, el risc de detenció és bastant alt’, ha dit.

També ha assegurat que no li consta que Puigdemont hagi decidit si tornarà a Catalunya per ser investit i que tots els escenaris segueixen oberts. Així mateix, ha explicat que no està d’acord amb l’informe desaconsellant una investidura telemàtica dels lletrats del parlament. Cuevillas ha alertat que els lletrats ‘estan fent informes defensius, tothom té molta por vista la contundència amb la qual està actuant l’estat espanyol’.

Respecta a l’amenaça de la fiscalia sobre la possible detenció de Puigdemont malgrat la immunitat parlamentària, Cuevillas ha assenyalat que ‘en cap cas és la fiscalia qui decideix com s’aplica el dret’. Segons l’advocat, és insòlit que la fiscalia faci notes de manera preventiva sobre un cas concret: ‘En trenta-quatre anys de carrera no ho havia vist mai’.

Ha explicat que el president està ‘fort, ferm i determinat’, tot i que la seva situació personal a Brussel·les ‘no és fàcil’, amb la seva família a Girona. L’advocat ha afegit que ara mateix tots els escenaris de futur estan oberts, fins i tot que Puigdemont hagi de passar anys a Bèlgica, però que caldrà anar ‘pas a pas’. ‘Pensar ara mateix a més d’un mes vista és excessivament difícil’, ha conclòs.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]