ACN Barcelona.-L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha sancionat amb 2,6 milions d’euros el Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix, Marisc, Frescs i Congelats de Barcelona (GMP) aquest dijous per imposar limitacions en les condicions comercials de venda del peix. Després de comprovar-ho amb Mercabarna, l’ACCO ha considerat que el Gremi ha obligat els agremiats a fixar condicions econòmiques per poder vendre producte als peixeters i s’ha negat a vendre a compradors minoristes amb factures impagades. Les limitacions establertes s’han dut a terme mitjançant un sistema informàtic únic de pagament i facturació per a tots els majoristes i d’una targeta de comprador al Mercat Central del Peix, sense la qual s’impossibilitava l’adquisició de productes. El gremi integra el tots els venedors majoristes de peix al Mercat Central del Peix de Mercabarna.

En la seva resolució, l’ACCO recorda que les condicions comercials de venda de peix han de ser lliurement determinades pels venedors majoristes de peix com a part de la seva “estratègia competitiva”. Per tant, argumenten que la imposició per part del gremi de “limitacions injustificades” respecte a la venda del peix, “té efectes uniformadors de la política comercial” dels majoristes integrats, cosa que provoca “efectes potencialment restrictius de la competència similars als d’un acord restrictiu de la competència”.Per aquests motius, Competència sancionarà el Gremi amb 2.667.970,52 euros, el 0,3% del volum de negoci agregat dels seus membres el 2017, tot i que l’import màxim de les sancions que es poden imposar per infraccions “molt greus” d’associacions, unions o agrupacions d’empreses és del 10% del volum de negocis total dels membres de l’entitat, apunten.L’Autoritat Catalana de la Competència recorda que contra la resolució no s’hi pot presentar en contra cap recurs administratiu i que només es pot interposar un recurs de conformitat amb la Llei 29/1988, reguladora de la Jurisdicció contenciosa administrativa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb