Vint universitats de la Xarxa Vives han llançat aquest dilluns l’enquesta ‘Via Universitària’, amb la qual pretenen analitzar el perfil dels estudiants, les seues condicions de vida i estudi, el seu entorn socioeconòmic, la seua satisfacció amb la docència i la universitat i les seues expectatives de futur.

L’estudi es realitzarà entre els mesos de febrer i març i està dirigit als més de 350.000 estudiants de grau i màster de les universitats impulsores, que podran participar en el programa a través d’una enquesta en línia que els farà arribar el seu centre els pròxims dies, ha informat la Xarxa Vives en un comunicat.

Segons l’entitat, ‘Via Universitària’, les dades de la qual abastaran del 2020 al 2022, és un instrument per a “la definició de polítiques d’equitat social i de gènere en el sistema universitari” i s’alinea amb els resultats de l’informe Eurostudent, que agrupa la mateixa informació en relació a 28 països europeus.

L’informe estudiarà les trajectòries dels estudiants des d’una triple perspectiva: l’equitat en l’accés i vida en els estudis superiors, la transformació de la realitat dels estudiants com a resultat “d’un entorn social cada vegada més divers”, i la qualitat de les metodologies d’ensenyament i aprenentatge.

Està previst que els resultats de l’estudi es publiquen al maig del 2022 i que servisquen “no solament com a eina de reflexió i debat, sinó també per a fonamentar les decisions i orientacions de la política universitària que es desenvolupa tant des de les mateixes universitats com des de les administracions públiques”, segons la Xarxa Vives.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.