La Virreina Centre de la Imatge acollirà 13 exposicions que giraran, com ha explicat Valentin Roma, director de La Virreina, sobre tres eixos: ‘formes de vida contra normalitzacions, cap a una història de les pràctiques fotogràfiques a Catalunya i ciutat, arquitectura i esfera pública’. Entre aquestes mostres, destaquen ‘Lorenza Böttner. Rèquiem per la norma’ –una artista que ‘va inspirar la Petra’ de Mariscal-; ‘La fotografia ‘creativa’ a Catalunya (1973-1982)’; ‘Natalie Bookchin. Retrats de la multitud’, i ‘Màquines de viure. Flamenc i arquitectura en l’ocupació i desocupació d’espais’.

Alguns dels protagonistes d’aquestes exposicions són Lorenza Böttner, Natalie Bookchin, Raquel Friera, Jorge Ribalta, Mar Arza, Pere Formiguera, Maria Espeus, Marta Sentís, Manel Esclusa, Ignasi de Solà-Morales i Joan Fontcuberta, entre altres. La Virreina, ha explicat, treballarà sobre cinc línies: Imatges, Treball, Recuperem Les Rambles, Diàspora i Història de l’Anarquisme.

‘A veure si donem un salt tant des del punt de vista de les audiències, però sobretot també aconseguim un salt dins de la cartografia museogràfica barcelonina i espanyola. Aquest és el nostre objectiu’, ha afirmat el director de La Virreina.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb