La UV reclama la ‘desocupació pacífica’ del Lluís Vives

  • El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat este dimecres per unanimitat reclamar la "desocupació pacífica" del col·legi major del Lluís Vives, i espera "l'eixida voluntària" dels ocupes "en les pròximes 24 hores" ja que, en cas contrari, instarà l'autoritat judicial "a iniciar els tràmits per a restituir en la Universitat l'ús de les instal·lacions".

VilaWeb
Redacció
14.06.2017 - 17:05
Actualització: 15.06.2017 - 00:51

VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat este dimecres per unanimitat reclamar la “desocupació pacífica” del col·legi major del Lluís Vives, i espera “l’eixida voluntària” dels ocupes “en les pròximes 24 hores” ja que, en cas contrari, instarà l’autoritat judicial “a iniciar els tràmits per a restituir en la Universitat l’ús de les instal·lacions”.

L’ocupació del col·legi major –tancat des de 2012 i per al qual s’estudien possibilitats de rehabilitació– es va produir l’1 de maig, quan un grup, després de forçar l’entrada que dóna al carrer i la de l’edifici, va entrar i va penjar una pancarta en la façana amb el lema ‘La Ingovernable. Espai alliberat’.

Segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat, diferents membres del Consell de Govern han ressaltat els “esforços” de la Universitat per a arribar a una solució “negociada”, així com el temps transcorregut des de l’ocupació de l’immoble, l’1 de maig passat.

No obstant açò, la mediació amb dos grups per a aconseguir el desallotjament “a hores d’ara es troba estancada”, segons ha informat el gerent, Joan Oltra, qui ha informat que ha sigut “impossible” una reunió “directa” entre representants de la institució acadèmica i dels ocupantes, amb presència de mediadors.

REFORMA INTEGRAL

Per la seua banda, el vicerector d’Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació, Juan Luis Gandia, ha informat dels plans de la Universitat per a l’edifici, que passen per una reforma “integral” del mateix, amb la finalitat de destinar-lo “a situar servicis per als estudiants i a realitzar activitats de participació i culturals”.

Així, el Consell de Govern de la UV s’ha reafirmat en l’acord adoptat en la reunió del 22 de maig, en què expressava el “rebuig institucional” a l’ocupació de l’edifici del col·legi major Lluís Vives i ha instat les persones que l’ocupen sense autorització l’edifici a abandonar “immediatament les instal·lacions d’este Bé de Rellevància Local per a poder engegar les tasques d’intervenció planificades i assegurar la conservació de l’edifici i la seguretat de les persones ocupants”.

“En cas de no produir-se este immediat atur en 24 hores màxim, instar l’autoritat judicial a iniciar els procediments jurídics oportuns i les actuacions que d’aquest es deriven per a restituir en l’Universitat de València la capacitat de fer un lliure ús d’este edifici en el marc de la seua autonomia universitària”, assenyala el text aprovat.

OFERTA PÚBLICA OCUPACIÓ PDI

D’altra banda, el Consell de Govern ha aprovat l’Oferta Pública d’Ocupació del PDI (Personal Docent i Investigador) per a l’any 2017. També s’han aprovat els criteris per al desenvolupament de la carrera docent del PDI, i els de distribució de l’oferta pública per a l’any 2018.

Estos punts han sigut presentats per la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, qui s’ha felicitat per l’acord, que permetrà reduir “al mínim” la precarietat del professorat i facilitarà la promoció.

“Després dels anys de fortes restriccions a la reposició de les places vacants per jubilacions i altres causes, comença si pot ser que els contractats opten en places de titulars, i que els professors titulars puguen promocionar a catedràtics”, ha destaacdo la UV.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any