ACN Tarragona.-El projecte, sota el nom ‘A multi-stakeholder co-creation platform for better access to long-term care services’ (SoCaTel), es desenvoluparà d’acord amb el concepte de cocreació, que implica que els usuaris de serveis públics, familiars, proveïdors de l’atenció domiciliària, professionals, investigadors i innovadors intervinguin en el procés de detecció de les necessitats que té la gent gran amb l’aplicació de les polítiques de cures de llarga durada a Europa, com és la llei de dependència, tenint en compte que la legislació europea en aquesta matèria no és uniforme.

Blanca Deusdad, coordinadora del projecte i professora del Departament d’Antropologia i Treball Social de la URV, apunta que “el fet que l’accés als sistemes d’atenció social a Europa sigui més transparent, sensible i obert a la retroalimentació del públic, la transferibilitat i l’eficiència del sistema poden millorar en el seu conjunt”. També pot millorar la capacitat de servir a les necessitats dels usuaris.La recerca s’aplicarà a Espanya, Irlanda, Hongria i Finlàndia, amb diferents models de l’estat del benestar, amb l’objectiu de crear una plataforma per facilitar l’envelliment de la població en un entorn i comunitat amigables per a les persones grans i millorar la qualitat de vida. Aquesta plataforma facilitarà l’accés als tràmits de la llei per part de professionals i usuaris, i també la lliure elecció per part de les persones grans i els seus familiars de serveis públics o privats que ofereixin atencions de llarga durada.La metodologia de treball es basa en l’organització dels tallers de cocreació, on els participants donaran les seves opinions i exposaran les seves necessitats en relació a la plataforma que es vol crear. A més, per aconseguir un servei adaptat a les necessitats dels seus usuaris i el més inclusiu possible, s’aplica la Quàdruple Hèlix, que implica la participació en un mateix projecte dels usuaris, els professionals, els acadèmics i l’empresa s’uneixin per a un mateix objectiu.En el projecte dirigit per la URV hi participen fins a 13 institucions i empreses d’arreu d’Europa que són Fontys University of Applied Sciences (Holanda), Tempere University (Finlàndia), Gál Fernec University (Hongria), Trinity College Dublin (Irlanda), Blau Advisors Strategic Partners, SL (Espanya), Cyprus Research and Innovation Center LTD (Xipre), Ajunament de Vilanova i la Geltrú (Espanya), Tempere City Council (Finlàndia), Health Service Executive (Irlanda), Fundación ONCE (Espanya), Ozwillo (França), Everis Spain, SL (Espanya).

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb