Avui a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’ha descobert la placa de la plaça Primer d’Octubre del 2017, nou nom del pati central de l’edifici de Jaume I, al campus de la Ciutadella de Barcelona. El canvi de nom el va aprovar al maig el claustre de la universitat.

Llavors, el rector de la UPF, Jaume Casals, va defensar el seu compromís amb la revitalització del claustre per discutir sobre quin és el rol que ha de mantenir la universitat en el debat social, la voluntat de convocar més d’una sessió a l’any i, específicament, la conveniència de celebrar-lo en aquests moments atès el clima polític que es viu a Catalunya.

En aquest sentit, el rector assenyala que sovint es demana als rectors de les universitats catalanes que es pronunciïn sobre aquesta qüestió quan, en realitat, aquesta tasca correspon sobretot als òrgans de govern col·lectius de la universitat (Claustre, Consell de Govern, Consell Social o el mateix equip de govern).

Amb independència de la seva posició personal, el rector va demanar el màxim respecte a totes les postures que conviuen a la UPF amb l’objectiu de fer, conjuntament, la millor universitat possible sense que les preferències personals alterin el bon ritme acadèmic i professional de la institució. Finalment, va dir que l’actual equip de govern continuarà treballant per fer possible una nova convocatòria del Claustre que pugui debatre la proposta de reforma dels Estatuts.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb