Un total de 55.254 persones poden votar avui en l’elecció del nou rectorat de la Universitat de València, entre les deu del matí i les sis de la tarda. Els tres candidats són Mavi Mestre, Maria Antonia García i Vicent Martínez.

L’escrutini dels resultats es podrà seguir, en temps real, des de la pàgina web de la universitat, prèvia identificació amb usuari i contrasenya. Així serà fins a tenir el 80% del vot escrutat. Segons que ha explicat la institució en un comunicat, arribats a aquest percentatge, deixarà de veure’s l’escrutini, i quan els resultats estiguen complets, el president de la junta electoral oferirà totes les dades finals en una compareixença a la sala d’actes de l’edifici del rectorat.

El cens està compost per 2.010 membres del personal docent investigador (PDI), doctors amb vinculació permanent, 2.750 no doctors o sense vinculació permanent, 437 de personal d’investigació en formació, 47.907 estudiants (de grau i postgrau) i 2.150 membres del Personal Administració i Serveis (PAS).

Els resultats es computen pel sistema de vot ponderat. Així mateix, d’acord amb l’article 101 dels estatuts de la Universitat de València, l’elecció de rector o rectora es fa per votació directa i per sufragi universal, lliure i secret.

El vot és ponderat per sectors de la comunitat universitària de la manera següent: el del professorat doctor amb vinculació permanent té el valor d’un 51% del total de vots a candidatures vàlidament emesos per la comunitat universitària; el vot del professorat no doctor o sense vinculació permanent té el valor d’un 12,67%; el vot dels estudiants i les estudiants té el valor d’un 25%; el del personal d’administració i serveis té el valor d’un 10%, i el vot del personal investigador en formació té el valor de l’1,33%.

En aplicació d’aquest article serà proclamat rector, en primera votació, el candidat que obtinga la majoria absoluta de vots ponderats a candidatures. En cas de necessitar-se una segona volta, la votació es repetiria el 6 de març.

Més informació:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb