Baikal

Implementar un màster oficial en gestió de serveis ecosistèmics en àrees protegides en institucions d’educació superior de Rússia i Mongolia és l’objectiu del projecte europeu ECOSERVE, encapçalat per la Universitat de Lleida (UdL) i en el qual participen catorze institucions i universitats de sis estats d’Europa i Àsia. El màster pretén contribuir a adaptar les estratègies de gestió del territori als factors naturals en constant canvi, com ara el climàtic, i fer-ho d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Amb una durada de tres anys i finançat per la Unió Europea amb 769.645 euros, ECOSERVE té previst poder realitzar una experiència formativa pilot el 2023.

El coordinador del projecte, el professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL, Jorge Alcázar, explica que treballen en un programa màster innovador, d’acord amb els criteris de Bolonya, “des d’una perspectiva eminentment pràctica en el camp de la gestió d’àrees protegides, amb especial èmfasi en satisfer les necessitats del mercat laboral i el desenvolupament sostenible a través d’activitats de treball en xarxes internacionals”.

El màster pretén contribuir a adaptar les estratègies de gestió del territori als factors naturals en constant canvi, com ara el climàtic, i fer-ho d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La base de coneixements del programa, els materials i els cursos en rus, mongol i anglès s’actualitzaran i difondran contínuament a través d’una xarxa de centres de recursos d’àrees protegides a les universitats dels països socis, amb l’objectiu de promoure la cooperació interregional en qüestions de protecció ambiental, conservació de la natura i biodiversitat, i la gestió d’espais protegits.

La designació d’àrees protegides i de regions d’especial interès per a la conservació de la natura està guanyant gran rellevància a tot el món, particularment en les últimes tres dècades. La superfície de territori sotmès a algun tipus de protecció s’està expandint constantment. “En aquest marc, nombroses estratègies internacionals defineixen la importància del desenvolupament de capacitats i la formació en aquest àmbit”, afirma Alcázar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.