ACN Lleida.-La Federació de Serveis Públics (FSP) de la UGT-Terres de Lleida ha denunciat davant la Inspecció de Treball les ”extremes i lamentables” condicions laborals dels treballadors del programa ‘LimnoPirineus’, que pertanyen a diferents col·lectius entre ells Forestal Catalana S.A., empresa pública del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Un treballador ha denunciat per escrit que no disposen de roba de treball en condicions per treballar a tanta altitud, així com les maratonianes jornades de treball. El treballador també explica que, sovint, s’han de quedar a dormir en tendes de campanya o en refugis d’alta muntanya sense llits ni dutxes i sense material per netejar-se després de treballar durant tot el dia i manipulant, sovint, animals morts.

Els treballadors, a més a més, veuen condicionada la seva jornada laboral i fins i tot les seves vacances, que no coneixen quan les poden fer.La FSP, mitjançant la carta de denúncia d’un treballador, ha fet arribar també al Conseller Delegat de Forestal Catalana així com al servei de prevenció de riscos de la pròpia empresa la situació dels treballadors d’aquest programa Life, destinat a millorar l’estat de conservació de les espècies aquàtiques de l’alta muntanya. La FSP ha demanat a la Inspecció de Treball una avaluació dels riscos amb la màxima urgència, ja que, el sindicat, considera que les condicions actuals comporten un perill i un alt risc físic per als treballadors. La UGT-Terres de Lleida insta al departament a vetllar per la seguretat d’aquests treballadors.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb