ACN Girona.-El Consell de Govern de la Universitat de Girona ha aprovat el pressupost per al 2016 que puja a 89,323 MEUR. Això representa un augment de l’1,2% respecte a aquesta any, quan els comptes de la universitat eren de 88,297 MEUR. Entre les mesures impulsades per l’equip de govern, es destinen 210.000 euros a millorar el sou dels estudiants de doctorat becats per la UdG i també es milloren les retribucions del personal d’administració i serveis (PAS) que cobrava menys. Per al 2016, la Generalitat augmenta l’aportació a la UdG, que passa de 44 MEUR a 45 MEUR. La universitat calcula que el 32% dels ingressos provindran de les matrícules dels estudiants. El pressupost s’eleva ara al Consell Social, que haurà de donar el vistiplau definitiu.

El Consell de Govern de la UdG ha aprovat aquest dijous el pressupost per a l’exercici 2016, que se situa en 89,323 MEUR, un 1,2 % per sobre del de 2015 (88,297 MEUR). Des de la institució defensen que aquest creixement d’1,17 MEUR s’aconsegueix gràcies a “l’optimització i racionalització dels recursos” i també perquè ha augmentat l’aportació procedent de la Generalitat, que passa de 44 MEUR a 45 MEUR. De fet, la UdG és la universitat pública catalana que més incrementa el pressupost procedent del Govern. Entre els eixos principals del pressupost, destaca que es destinen 500.000 euros per al manteniment d’infraestructures a l’Escola Politècnica Superior i a la Facultat de Ciències i també algunes millores en el salari dels treballadors. Per una banda, s’augmenta el sou que cobren els estudiants de doctorat que fan investigació becats per la mateixa UdG (58 estudiants), que passen de 1.000 a 1.325 euros mensuals. Per a aquesta millora es destinen 210.000 euros. Per altra banda, també es destinaran 280.000 per millorar les retribucions del personal d’administració i serveis amb els salaris més baixos i també es farà una dotació addicional de 40.000 euros per als programes de màster. Destaca que dels ingressos previstos per al 2016, el 32% s’espera que arribi per via matriculacions d’alumnes. La resta, gran part (62,3%) procedeix de les aportacions fetes per altres administracions (transferències corrents). Pel que fa a les despeses, el 73,3% del pressupost es destina a pagar el personal i un 17,3% són per a despeses corrents de béns i serveis. Un cop aprovat pel Consell de Govern, ara s’eleva al Consell Social de la UdG perquè en faci l’aprovació definitiva. El Consell de Govern també ha aprovat concedir el doctorat Honoris Causa a Pere Balcells i Jofre, empresari i mecenes català, a proposta de la Comissió de Govern de l’Escola Politècnica Superior.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb