El programa En Jake de la televisió pública basca EITB ha difós unes imatges que demostren que Adur Ramírez, en presó preventiva des del 14 de novembre de 2016, ni tan sols anava vestit com va testificar un dels Guàrdia Civils. Les imatges corroboren la versió de la defensa, que sempre havia dit que ni tan sols va ser al bar d’aquella nit, sinó que va ser a un partit de pilota basca i després a una festa de comiat d’un amic que marxava a viure fora.

Un dels tinents de la Guàrdia Civil involucrats va declarar el contrari: ‘Allà és on vaig veure l’Adur, el de la barba i la samarreta vermella, que el tenia perfectament situat. I l’altre, el que vaig identificar a la roda de reconeixement, que era més alt i amb el cabell més llarg, clavant-me cops de puny a mi i els que tenia al meu voltant.’

El color vermell de la samarreta és el que desmunta el relat. Després de repassar les imatges de la retransmissió del partit de pilota basca que va oferir la televisió basca, el programa En Jake ha trobat l’Adur Ramírez a la graderia vestit amb un jersei gris i una samarreta blanca a sota, tal com ell va dir.

La defensa d’Adur Ramírez va demanar que es tingués en compte les imatges de la retransmissió com a prova, en un principi el tribunal no ho va acceptar, però la jutgessa Concepción Espejel, arran de l’enrenou mediàtic, ho ha fet finalment. En un comunicat, Amnistia Internacional es va mostrar preocupada per les garanties del judici, perquè les autoritats judicials, recorden, han rebutjat ‘importants proves i testimonis presentats per les defenses’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]