ACN Barcelona.-La ‘start-up’ catalana Braibook ha guanyat el Fòrum d’Inversió d’ACCIÓ 2018 que s’ha celebrat aquest dimecres, segons ha informat el departament d’Empresa en un comunicat. L’empresa emergent ha estat guardonada entre 21 finalistes que han presentat els seus projectes davant de prop de 650 persones, majoritàriament altres emprenedors i inversors locals i internacionals. Braibook ha creat un dispositiu que converteix textos digitals al braille, fent-los accessibles per a persones cegues. Es tracta d’un aparell més petit que un telèfon mòbil, que s’utilitza amb una sola mà, i que permet llegir un document sense necessitat de desplaçar-se pel text, ja que només requereix que l’usuari dipositi el dit sobre la superfície on apareix el relleu del codi braille. Durant la presentació del projecte, el director de desenvolupament de negoci de la ‘start-up’, Eric Sicart, ha descrit Braibook com un llibre electrònic per a persones cegues.

Les empreses emergents finalistes de les passades vuit edicions del Fòrum d’Inversió han aixecat un total de 182 milions d’euros. El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat durant la inauguració de l’acte la “importància i impacte del Fòrum” i ha lloat “la riquesa de l’ecosistema de ‘start-ups’ català, robust i potent, amb empreses que s’han convertit en motor d’innovació per a tota l’economia”. Romero ha remarcat que la participació al Fòrum d’Inversió és “un punt d’inflexió a partir del qual creixen i milloren les oportunitats”. A banda de les presentacions de les 21 empreses emergents -escollides entre més d’un centenar de propostes- i l’entrega de premis, també s’han celebrat més de 400 reunions de ‘networking’ i s’ha lliurat el premi a la Trajectòria d’Emprenedoria als fundadors d’HolaLuz.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb