ACN Barcelona.-La secció d’UGT dels Bombers ha apel·lat al “sentit comú” dels Mossos d’Esquadra per “unir forces” enlloc de “buscar divisió, rancúnia i conflicte”, en al·lusió a l’equiparació salarial que exigeix el cos policial. El sindicat afirma que miren amb “orgull” el desplegament dels Mossos, però també indiquen que per aconseguir-lo, va caldre “gairebé tot el pressupost d’Interior”, mentre el destinat a Bombers “es congelava any rere any”. A més, afirmen que a Catalunya hi ha uns 35.000 policies dels diferents cossos, per 2.200 bombers, a banda dels 600 de Barcelona. Per això consideren que Bombers i emergències han estat “fagocitats” per un model de seguretat ciutadana que “ha esdevingut un model de seguretat policial”.

Pel que fa a les retribucions, UGT subratlla que, en les seves reivindicacions, els Mossos “no tenen en compte” que els Bombers fan “102 hores” més que un agent en horari normal. O que no cobren plusos per treballar festius com el Nadal o Sant Esteve. També indiquen que a l’estiu no tenen vacances com ells, ni les seves possibilitats de promoció i que no cobren les funcions ocasionals que ocupen “tot i tenir-ho reconegut mitjançant un decret”.Però més enllà d’això manifesten que comparar feines i sous “entre companys” és “caure en el parany de l’Administració”, un parany “tan antic com dividir els col·lectius per afeblir la lluita obrera”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb