ACN Barcelona.-La secció d’UGT dels Bombers ha apel·lat al “sentit comú” dels Mossos d’Esquadra per “unir forces” enlloc de “buscar divisió, rancúnia i conflicte”, en al·lusió a l’equiparació salarial que exigeix el cos policial. El sindicat afirma que miren amb “orgull” el desplegament dels Mossos, però també indiquen que per aconseguir-lo, va caldre “gairebé tot el pressupost d’Interior”, mentre el destinat a Bombers “es congelava any rere any”. A més, afirmen que a Catalunya hi ha uns 35.000 policies dels diferents cossos, per 2.200 bombers, a banda dels 600 de Barcelona. Per això consideren que Bombers i emergències han estat “fagocitats” per un model de seguretat ciutadana que “ha esdevingut un model de seguretat policial”.

Pel que fa a les retribucions, UGT subratlla que, en les seves reivindicacions, els Mossos “no tenen en compte” que els Bombers fan “102 hores” més que un agent en horari normal. O que no cobren plusos per treballar festius com el Nadal o Sant Esteve. També indiquen que a l’estiu no tenen vacances com ells, ni les seves possibilitats de promoció i que no cobren les funcions ocasionals que ocupen “tot i tenir-ho reconegut mitjançant un decret”.Però més enllà d’això manifesten que comparar feines i sous “entre companys” és “caure en el parany de l’Administració”, un parany “tan antic com dividir els col·lectius per afeblir la lluita obrera”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb