ACN Barcelona.-La Sala Fènix ha comunicat que, d’acord amb l’actor Albert Requena, s’adhereix a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i suspendrà l’estrena programada per aquest dijous per “principis morals inel·ludibles”. En una línia similar s’ha expressat la Sala Beckett, que s’adhereix a la protesta per “l’empresonament, exili i judici de ciutadans compromesos amb l’organització del referèndum de l’1-O” i anul·la la representació de l’obra ‘El chico de la última fila’. De la seva banda, L’Auditori, el Palau de la Música, el Liceu, el CCCB, el MACBA, el MNAC, el Teatre Lliure, els teatres del Grup Focus, el TNC i la Filmoteca mantenen l’activitat prevista a l’espera de la decisió que preguin els seus treballadors, segons han confirmat a l’ACN.

El Teatre Lliure, per exemple, no tancarà les portes però serà decisió de la companyia de l’obra ‘Davant la jubilació’ de Gràcia decidir si surten a l’escenari o no. no tanca però no sabem què farà la companyia de “Davant la jubilació” a Gràcia. El MNAC ha fixat serveis mínims que en garantiran la seva obertura. El Liceu només té assajos però, d’entrada, els manté, en la línia del MACBA que, com a servei públic, obrirà i en funció dels treballadors que secundin la vaga decidirà si ha de tancar o no. Amb tot, algunes activitats sí que s’han suspès, com alguna visita de grup o d’escoles.Finalment, des de la Filmoteca de Catalunya també s’oferirà el servei habitual de biblioteca, projeccions i exposicions en funció del seguiment que facin els treballadors de la protesta.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb