Avui ha començat la construcció del pinacle de la torre de la Mare de Déu, una peça de 18 metres d’alçada sobre la qual es col·locarà l’estel que corona la segona torre més alta (127 metres) de la Sagrada Família. Segons el pla d’obres de la junta constructora del temple, la construcció de la torre s’haurà acabat el desembre vinent. La culminació de la construcció de la basílica era prevista per al 2026, però la data final s’ha hagut d’ajornar arran de la pandèmia i ara com ara no se n’ha pogut preveure una altra.

El pinacle fa divuit metres d’alçada i correspon a la part del mig del terminal de la torre, la seva forma és la d’un hiperboloide que comença en sis potes i que s’acaba en tres braços de suport de l’estel lluminós. El pinacle es farà amb formigó armat i es recobrirà amb un trencadís de colors blaus i blancs.

Avui comença la col·locació, primer, de l’encofrat de fusta i, després, de l’armat de gran part del pinacle. Els mesos vinents es formigonarà la peça i es recobrirà amb el trencadís. Posteriorment es completarà el pinacle amb la col·locació de la peça prefabricada del terç superior i, al desembre, es culminarà la torre amb l’estel: una peça de 7,5 metres de diàmetre, amb 12 puntes de vidre texturat que estan il·luminats des de l’interior.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.