‘Advertència’, ‘amenaça’, ‘Espanya apuja el to’. L’interès pel cas català s’ha revifat en la premsa internacional d’ençà d’ahir, arran de les noves amenaces del govern espanyol, que ja ha anunciat que desplegarà quatre-cents policies a Catalunya pel 21-D. Aquesta notícia, afegida a les amenaces –un terme utilitzat per diversos mitjans– de Grande-Marlaska d’intervenir els Mossos per no ‘haver evitat’ els talls de carreteres d’aquest cap de setmana passat, han tingut un ampli ressò. ‘Enviar la policia nacional a la regió podria inflamar la situació a Catalunya, on hi ha una campanya permanent per la independència d’Espanya’, diu Euronews.

A continuació fem un recull de mitjans que tracten d’aquesta informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb