La policia Local de Tortosa ha identificat diverses persones aquest dissabte al matí per penjar llaços grocs a la via pública, segons ha denunciat el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Tortosa a les xarxes socials. L’entitat havia convocat una acció per demanar la llibertat dels presos polítics a les onze del matí.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que ha estat una actuació d’ofici d’una patrulla de la policia local. L’ajuntament esbrinarà si s’havia demanat permís, com en altres ocasions, si es disposava de la corresponent autorització per posar els llaços i els motius pels quals la Policia Local no en tenia coneixement, segons aquestes fonts. En qualsevol cas, pel consistori es tracta ‘d’un incident menor al qual no se li dona major importància’.

En diverses piulades al seu compte de Twitter, els membres del CDR de Tortosa han titllat la situació de vergonyosa. A més, segons el CDR un membre del govern municipal participava en l’acció reivindicativa i la policia local ha passat deliberadament per davant d’aquest càrrec electe sense dir-li res, per anar a cercar altra gent que també posava llaços. Segons la versió del CDR, aquest càrrec local ‘no ha mogut ni un dit’ davant l’actuació policial. Davant d’aquests fets, des de l’organització han demanat explicacions al batlle, Ferran Bel (PDECat), i a altres membres del govern municipal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]