Representants de PSPV-PSOE, Compromís i Podem, dels sindicats UGT i CC.OO, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i Acció Cultural del País Valencià, agrupats en la Plataforma per un Finançament Just, han lliurat al ministeri d’Hisenda espanyol una carta adreçada a Cristóbal Montoro amb el manifest que reivindica més recursos així com l’informe dels experts que avala la necessitat d’una reforma. El text també reclama la convocatòria ‘immediata’ de la conferència de presidents autonòmics per abordar el nou finançament així com la convocatòria durant la primera setmana del mes de maig del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), recordant que així ho va anunciar el portaveu del govern espanyol Íñigo Méndez de Vigo.

Així mateix, la carta sol·licita que la proposta del CPFF reculli almenys les recomanacions del manifest que passen per tenir present la proposta de finançament remesa al govern espanyol per part de la Generalitat Valenciana el passat novembre; que s’introdueixin als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2018 les modificacions i esmenes necessàries perquè les inversions assignades a projectes provincials del País Valencià siguin equivalents al pes poblacional (10,61% de l’Estat); i que el govern espanyol compleixi amb la disposició addicional segona de la reforma de l’Estatut valencià, que considera ampliades les competències del País Valencià si hi ha cap ampliació en altres territoris.

Després de lliurar la carta, la comissió s’ha traslladat al congrés espanyol, on es preveu que es reuneixi amb diputats valencians de tots els grups parlamentaris per reclamar modificacions al projecte de PGE 2018 i aconseguir majors inversions per al País Valencià.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]