La Plataforma 3 d’octubre denuncia una “escalada repressiva” i reclama un “pla de rescat de la gent treballadora”

  • L'organització creu que en lloc d'enfortir les mesures per combatre la segona onada s'ha intensificat el control social

VilaWeb
Redacció
19.11.2020 - 21:11

La Plataforma 3 d’octubre ha denunciat aquest vespre que la pandèmia ha conduït a una “escalada repressiva” i ha reclamat “un pla de rescat de la gent treballadora”. Ho ha fet amb una concentració d’una vintena de persones davant del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume, on han retret al govern i a l’executiu espanyol que no hagin enfortit les mesures de cara a la segona onada i, en canvi, s’hagi intensificat “el control social”. En aquesta línia, el portaveu de l’organització, Josep Lluís del Alcázar, ha criticat que el que hauria d’haver estat “un pla de protecció de la gent” s’hagi convertit en “un toc de queda i un estat d’alarma”.

L’entitat ha demanat un blindatge del sistema de salut, que s’enforteixin els CAP, que s’incrementin les inspeccions laborals per assegurar que s’estan aplicant les mesures de prevenció del virus, que s’incrementi la freqüència dels transports públics o que es redueixin les ràtios a les escoles. L’organització creu que els governs han tingut temps suficient entre les dues onades per implementar les mesures sanitàries necessàries, acompanyades de les mesures econòmiques, per donar suport als afectats per la pandèmia. Lamenten que s’està “criminalitzant els hàbits del jovent”, també la mobilitat dels treballadors.

A més, alerten de l’augment del nombre de desnonaments –que reclamen que s’aturin… i d’una “actuació policial agressiva i violenta”. Per tot plegat, i davant aquest “descontentament social”, la Plataforma fa una crida a mobilitzar-se per exigir “una proposta política” que es basi en una bateria de mesures socials que “prioritzin les persones i els seus mínims de benestar”. Al manifest, l’organització reclama la derogació de la ‘Llei Mordassa’ i crida a un pla de rescat finançat amb impostos a la banca i a la gran patronal per assegurar els serveis bàsics. Finalment, volen que s’aturin els acomiadaments, que es garanteixin les pensions, que s’aturin el tall de subministraments bàsics i que s’afavoreixi la regularització dels migrants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any