La Perla 29 retrata el declivi d’una família de Londres i el seu desencantament polític a ‘Sopa de pollastre amb ordi’

  • L'obra, dirigida per Ferran Utzet, es presenta com a 'oportuna, però no oportunista' davant la situació política a Catalunya

VilaWeb
ACN
06.02.2018 - 12:10
Actualització: 06.02.2018 - 14:03

Un desencantament políti. Això és el que narra la nova producció de La Perla 29 a ‘Sopa de pollastre amb ordi’ d’Arnold Wesker i dirigida per Ferran Utzet. Un desencantament que es mostra a través del declivi d’una família, molt polititzada, al llarg dels anys. L’obra arrenca el 1936 amb la manifestació antifeixista de Cable Street al barri de l’East End a Londres i acaba el 1956, amb l’alçament anticomunista d’Hongria. El director del muntatge ha considerat que l’obra pot ressonar a l’actual situació política catalana, però ha negat que sigui ‘l’obra del procés’. De fet, Utzet també ha negat que sigui una obra oportunista i ha defensat, en canvi, que és oportuna. Al muntatge, que s’estrena hi actuen Míriam Alamany, Màrcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, Josep Sobrevals i Lluís Villanueva. L’espectacle es podrà veure del 14 de febrer al 8 d’abril a la Biblioteca de Catalunya.

‘Sopa de pollastre amb ordi’ és la primera obra de la trilogia del dramaturg anglès Arnold Wesker (‘Arrels’ (1959) i ‘Estic parlant sobre Jerusalem’ (1960)). Narra la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. L’obra mostra com el temps erosiona, lentament i implacable, tot el que es troba per davant. La Perla 29 ha indicat que ‘la progressiva pèrdua de conviccions, somnis i ideals polítics, la passivitat i la negativitat davant les injustícies, es presenten en paral·lel a la desintegració de la família Kahn, cada cop més fragmentada i desunida’. Seguint les vides de set personatges que un dia van lluitar junts per construir un món millor, Wesker exposa diferents posicionaments davant els ideals i la vida, però alhora construeix un fresc familiar enormement emocionant i colpidor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any