Centenars de persones s’han manifestat aquest vespre davant les seus del PP. Les protestes han estat convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) arran de la intenció del PP d’anul·lar la llei 24/2015, impulsada justament per la PAH i vigent a Catalunya des de l’estiu. Una cinquantena de ciutats han respost a la crida, entre les quals Barcelona, València, Palma, Castelló, Lleida, Maó i Girona.

En un comunicat, la PAH recorda que la llei 24/2015 ‘és la més garantista d’Europa’ quant a habitatge, perquè garanteix el reallotjament de les famílies, obliga els bancs a oferir un lloguer social, fa que les elèctriques assumeixin part dels del cost energètic, dota els ajuntaments de mecanismes per a fer ús de pisos buits i obliga a augmentar el parc públic d’habitatges.

Tal com recordava un dels portaveus de la PAH, Carlos Macías, en aquesta entrevista, la llei també permetria d’ajudar la gent que no pot pagar la llum i el gas i que ara ha resultat afectada pel decret de pobresa energètica.

La PAH creu que el govern Rajoy, en funcions, portarà la llei al Tribunal Constitucional espanyol (TC) per demanar que s’anul·li. Si el TC l’admet a tràmit, i sense esperar-ne el dictamen, la llei restaria suspesa automàticament. La PAH calcula que això podria passar a final de mes.

Algunes altres PAH de l’estat espanyol malden perquè aquesta llei, actualment només vigent a Catalunya, també s’apliqui als seus territoris.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.