ACN Barcelona.-La reestructuració aprovada aquest dimarts per el Consell Executiu de Govern contempla que les competències d’Habitatge passin ara al Departament de Governació i Administracions Públiques, que manté a Meritxell Borràs com a consellera. Aquest àmbit pertanyia anteriorment a Territori i Sostenibilitat. Per contra, les àrees de Relacions Institucionals i Transparència es traspassen a la nova conselleria d’Afers Exteriors, liderada per Raül Romeva. Una de les novetats és la incorporació d’una Direcció General de Modernització i Innovació de l’Administració, depenent de la Secretari d’Administració i Funció Pública i que tindrà com a objectiu fomentar la implantació de l’administració electrònica.

Per mitjà del Decret de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge aprovat, l’estructura de les unitats directives departamentals serà la següent: Secretaria General; Secretaria d’Administració i Funció Pública; Secretaria d’Administracions Locals; Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, i Direcció General d’Afers Religiosos.També queden adscrits al Departament l’Escola d’Administració Pública de Catalunya -per mitjà de la Secretaria d’Administració i Funció Pública-; l’Agència de l’Habitatge de Catalunya -a través de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana-; el Jurat d’Expropiació de Catalunya, i el Consorci Administració Oberta de Catalunya. L’acord també que contempla que, pel que fa al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, el Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, els ens es relacionaran amb el Govern de la Generalitat a través el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Finalment, i en compliment de la nova distribució competencial entre, el Decret preveu la supressió del Comissionat per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública i de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern. Les disposicions addicionals del Decret també inclouen el canvi de denominació de la Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, que passa a denominar-se Secretaria d’Administracions Locals, així com el manteniment de la competència d’interlocució amb les cases regionals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb