ACN Barcelona.-La reestructuració aprovada aquest dimarts per el Consell Executiu de Govern contempla que les competències d’Habitatge passin ara al Departament de Governació i Administracions Públiques, que manté a Meritxell Borràs com a consellera. Aquest àmbit pertanyia anteriorment a Territori i Sostenibilitat. Per contra, les àrees de Relacions Institucionals i Transparència es traspassen a la nova conselleria d’Afers Exteriors, liderada per Raül Romeva. Una de les novetats és la incorporació d’una Direcció General de Modernització i Innovació de l’Administració, depenent de la Secretari d’Administració i Funció Pública i que tindrà com a objectiu fomentar la implantació de l’administració electrònica.

Per mitjà del Decret de reestructuració del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge aprovat, l’estructura de les unitats directives departamentals serà la següent: Secretaria General; Secretaria d’Administració i Funció Pública; Secretaria d’Administracions Locals; Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, i Direcció General d’Afers Religiosos.També queden adscrits al Departament l’Escola d’Administració Pública de Catalunya -per mitjà de la Secretaria d’Administració i Funció Pública-; l’Agència de l’Habitatge de Catalunya -a través de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana-; el Jurat d’Expropiació de Catalunya, i el Consorci Administració Oberta de Catalunya. L’acord també que contempla que, pel que fa al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, el Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, els ens es relacionaran amb el Govern de la Generalitat a través el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. Finalment, i en compliment de la nova distribució competencial entre, el Decret preveu la supressió del Comissionat per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública i de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern. Les disposicions addicionals del Decret també inclouen el canvi de denominació de la Secretaria de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, que passa a denominar-se Secretaria d’Administracions Locals, així com el manteniment de la competència d’interlocució amb les cases regionals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb