CIÈNCIA I TECNOLOGIA > CIÈNCIA
La NASA posa a prova la defensa planetària contra l’impacte d’asteroides
Un petit astre de quinze a trenta metres passarà avui a uns 42.000 quilòmetres de la Terra

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
La NASA posa a prova avui el sistema de defensa planetària arran d’un possible impacte d’asteroides contra la superfície de la Terra. El petit asteroide 2012 TC4 passarà a poca distància del nostre planeta, a una distància aproximada de 42.000 quilòmetres, just per sobre dels satèl·lits de comunicacions. Es calcula que l’asteroide, descobert el 2012, té una mida de quinze a trenta metres.
El fenomen no implica cap mena de perill, però servirà per a coordinar la capacitat operativa de la xarxa internacional d’advertiment d’asteroides. La prova de coordinació del sistema global d’alerta és un projecte voluntari finançat per la NASA i compta amb el suport de l’oficina de coordinació de defensa planetària de l’agència. Amb tot, no és previst que cap cos espacial faci impacte en el planeta durant els cent anys vinents.
Segons que explica el científic de la NASA Michael Kelley, la prova permetrà d’avaluar la capacitat de la xarxa de treballar conjuntament per donar una resposta a un possible futur asteroide que sí que representi un perill real per a la Terra. S’hi involucraran una dotzena d’observatoris, universitats i laboratoris de tot el món, que faran observacions i un seguiment de la trajectòria i del comportament de l’astre, en determinaran l’òrbita i comprovaran les comunicacions internacionals. No obstant això, serà difícil que astrònoms afeccionats el puguin veure a causa de la mida i de la velocitat que portarà.
A small asteroid will safely fly by Earth on Oct 12. Our network of observatories & scientists will test tracking it https://t.co/8ISXusz06U pic.twitter.com/yafgR5LTE1
— NASA (@NASA) October 11, 2017
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells .
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits