Els satèl·lits d’observació de l’agència espacial dels EUA, la NASA, i l’Agència Espacial Europea (ESA) han detectat una reducció significativa de la contaminació a la Xina, arran de la desacceleració econòmica que ha provocat l’impacte del coronavirus. Segons els mapes que ha divulgat l’agència nord-americana a la seva pàgina web, les concentracions de diòxid de nitrogen, un gas nociu que emeten vehicles, plantes d’energia i instal·lacions industrials, han disminuït de manera notòria. Vegeu-ho ací:

‘És la primera vegada que veig una caiguda tan dramàtica en una àrea tan àmplia a causa d’un esdeveniment específic’, ha declarat la investigadora de la qualitat de l’aire Fei Liu. L’experta recorda que va veure una caiguda semblant a diversos països durant la recessió econòmica que va començar el 2008, però la disminució va ser molt més gradual.

Els científics també van observar una reducció significativa al voltant de Pequín durant els Jocs Olímpics del 2008. L’efecte, no obstant això, es va localitzar principalment en aquesta ciutat, i els nivells de contaminació van augmentar novament un cop van finalitzar els Jocs Olímpics.

Seguiu ací les últimes informacions sobre el coronavirus

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb