La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha dit avui que l’executiu ‘està absolutament tranquil del fet que es compleix la llei’ en els permisos penitenciaris que han obtingut en les últimes hores Carme Forcadell i Dolors Bassa. Ha insistit que el govern ‘sempre està en el ferm compliment de la legalitat’ i ha aclarit que no li correspon interpretar aquestes decisions o ‘fer escarafalls’ que es facin al voltant de decisions sobre l’aplicació del reglament d’institucions penitenciàries.

Ha sostingut que ‘s’està aplicant sense problemes’ el reglament penitenciari a Forcadell i Bassa, igual que a d’altres presos que compleixen condemna, i ha recordat que ‘tindran dret o no’ a aquest permís en funció del que estableix la llei.

Forcadell, condemnada a onze anys i mig de presó, ha sortit avui al matí de la presó de Mas d’Enric del Catllar (Tarragonès) per dur a terme tasques de voluntariat i cuidar la seva mare, d’edat avançada. Bassa, que ha estat la segona a sortir avui i que compleix una condemna de 12 anys de presó per sedició, ho ha fet de la presó gironina de Puig de les Basses per tenir cura d’un familiar.

Divendres la fiscalia de Barcelona ja va demanar a la jutgessa de vigilància penitenciària que revoqués les sortides entre setmana del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per anar a treballar i fer voluntariat, en virtut de l’article 100.2 del reglament.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb