Aquest matí el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha enviat una nova carta al govern espanyol en què diu que parlament aprovarà la independència si continua la repressió de l’estat espanyol. Una vegada rebuda la carta, la Moncloa ha anunciat que continua els tràmits per a aplicar l’article 155 de la constitució espanyola contra la suspensió de l’autonomia de Catalunya. En un comunicat, informa que dissabte hi haurà una reunió extraordinària del consell de ministres per a aprovar les mesures que portarà al senat amb l’objectiu de ‘protegir l’interès general dels espanyols i restaurar l’ordre constitucional a la comunitat autònoma’. Fent la reunió dissabte, Rajoy s’estalvia haver de passar comptes de les mesures que prengui en la reunió dels caps d’estat i de govern de la UE que es farà demà a Brussel·les.

En el comunicat, la Moncloa diu que els responsables de la Generalitat han ‘cercat deliberadament i sistemàticament l’enfrontament institucional tot i el greu dany que causa a la convivència i l’estructura econòmica de Catalunya’.

Vegeu el comunicat del president espanyol:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]