El Festival Acústica d’enguany ha batut el rècord d’espectadors. En concret, 108.000 espectadors han assistit a algun dels 36 concerts que s’hi han fet. D’aquesta manera el festival supera en nombre de visitants els anteriors, als quals van acudir prop de 100.000 persones. Com és habitual, els concerts més multitudinaris han estat els de la rambla de Figueres. En concret, els dels Catarres i Alfred Garcia de divendres i el de Love of Lesbian de dissabte. Tot i això, es destaca la gran afluència de públic el primer dia. De fet, el d’enguany ha estat el dijous més multitudinari, especialment gràcies al concert de la Raíz.

Figueres ha tornat a triplicar la població durant quatre dies gràcies a l’Acústica. L’últim gran esdeveniment musical de l’estiu en aquestes comarques s’ha clos amb una xifra que l’organització qualifica de ‘espectacular’. El director de l’Acústica, Xavi Pascual, l’Acústica d’enguany ha estat la millor i que cada any superen l’anterior.

‘Crear un esdeveniment que creixi durant disset anys és molt complicat’, ha dit. Per Pascual, reconeix arribaran ‘pletòrics’ a la majoria d’edat. I diu que ja s’han posat a treballar per mantenir el nivell l’any vinent.

Hi ajuda el fet que l’Acústica i l’ajuntament han signat un acord que assegura el festival durant dos anys més. Pascual diu que no volen anar-se’n de Figueres, però que l’Acústica s’ha convertit en una ‘necessitat de país’ i que la farien en un altre lloc si no pogués continuar ací.

Recorda també que l’any passat l’impacte econòmic per a la ciutat va ser de dos milions i mig d’euros, una quantitat que probablement superaran enguany, perquè el dijous va ser especialment multitudinari.

Gran resposta de l’Acustiqueta
Un dels esdeveniments que més s’ha consolidat aquests darrers anys ha estat el festival que comença el divendres i que és dedicat als menuts, l’Acustiqueta, que ha contribuït a registrar aquestes xifres tan altes d’espectadors.

Entre els concerts més multitudinaris hi ha el de Reagge per a Xics de dissabte, el que va obrir el festival, de Búhos en família, o, és clar, el clàssic tancament, amb l’Orquestra Di-Versiones, que diumenge va aplegar petits però també molts pares.

També s’ha consolidat la presència de furgoteques, que ja s’han fet lloc al festival. Han estat especialment concorregudes les de la plaça de Catalunya, davant d’on es fan els concerts.

La Fira del disc de col·leccionista i l’Acústica Market també han atret molts visitants.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb