La mesa del Parlament de Catalunya ha decidit de no tramitar la reforma de la llei de la Presidència per a investir a distància Carles Puigdemont. Així ho han acordat Junts per Catalunya i ERC, segons que informen fonts de Presidència del parlament, i han demanat un informe als lletrats sobre aquesta qüestió.

Els lletrats, que només tenen una funció d’assistència, d’ençà de l’aplicació del 155 han anat amenaçant sobre les conseqüències legals de les diferents iniciatives parlamentàries dels grups independentistes. Aquests, cansats dels advertiments, han demanat que des d’ara els lletrats deixin constància per escrit de les decisions i responsabilitats.

La reforma, impulsada per JxCat, vol investir Puigdemont com a president de la Generalitat sense que hagi de comparèixer al ple del parlament, la qual cosa xoca amb la interlocutòria del Tribunal Constitucional sobre la investidura.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]