ACN La Seu d’Urgell.-Un 87% dels empresaris assistents a la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que es clou aquest divendres a la Seu d’Urgell, s’ha mostrat optimista pel que fa al creixement de la facturació que preveuen per aquest 2018, segons els resultats del baròmetre en el qual han estat convidats a participar els 600 empresaris assistents a les jornades. Aquestes respostes per part de l’empresariat constaten una millora de les perspectives empresarials catalanes enfront de la valoració feta el 2017, que va ser del 78% en relació amb el creixement de la facturació. Una altra dada destacada del baròmetre és que un 69% dels enquestats creuen que es crearan nous llocs de treball en els propers sis mesos.

L’empresariat ha estat també qüestionat sobre quina és la direcció que ha de prendre la Unió Europea o la repercussió que poden tenir les mesures en política comercial internacional adoptades pel president Trump. La majoria dels assistents a la Trobada Empresarial al Pirineu ha manifestat la necessitat d’adoptar una major unió política, bancària i fiscal europea (78%) i més de la meitat s’han mostrat neutrals davant de les mesures en política comercial internacional adoptades pel president Trump (55%). Sobre la incidència de la robotització i la Intel·ligència Artificial en l’ocupació, un 36% creu que serà positiva en la creació de llocs de treball, un 24% que tindran un efecte neutral i un 23% que disminuirà l’ocupació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb